haptotherapie

Wat is gestalttherapie?

De gestalttheorie gaat er vanuit dat contact even noodzakelijk voor mensen is als zuurstof en water. Daarom wordt de gestalttherapie ook wel de psychotherapie van het contact genoemd. Je staat voortdurend in contact met je omgeving, het is onmogelijk om geen contact te hebben. Wanneer het contact verstoord is en je niet in staat bent dat te herstellen, kunnen er psychische en/of lichamelijke problemen ontstaan. Gestalttherapie biedt je de mogelijkheid te onderzoeken hoe je contact maakt met jezelf, met anderen om je heen en met de situaties waarin je leeft.

Lichamelijke en zintuiglijke ervaringen
Je hebt je zintuigen nodig om contact te maken met je omgeving: je proeft, je ziet, je hoort, je ruikt en je voelt. Tijdens de begeleiding zal je leren om aandacht te geven aan wat je zintuigen waarnemen en wat je lijfelijk ervaart. Daarbij maakt de gestalttherapie gebruik van experimenten (ervaringsgerichte oefeningen), waarbij je uitgedaagd wordt zo af ten toe risico te nemen en de grenzen van je comfortzone te verkennen en als je wilt te verleggen. Gevoelens, gedachten en gedrag die je normaal vermijdt, kun je in de experimenten onderzoeken.

Jezelf worden en groeien
Door je te concentreren op het lichamelijke en zintuiglijke leer je om opnieuw contact te maken met je eigen beleving en leer je op een creatieve manier met je problemen om te gaan. Daarbij hoef je geen ander mens te worden, integendeel. Gestalttherapie kan en wil mensen niet veranderen, eerder zichzelf laten worden en laten groeien.

Meer weten over mijn therapieën?


Haptotherapie >
Opstellingen >
Relatietherapie >

Registraties

• AGB code zorgverlener/praktijk:
    90-034994/90-013940
• VVH: 676A
• KvK nummer: 32123061
• BTW nummer: NL001502324B84

Privacy

Contact

Telefonisch: (06) 50891200
ma, di, woe, en vrij
van 8:30 uur tot 9:00 uur en
van 13:00 uur tot 14:00 uur of
laat een bericht achter via voicemail

E-mail: info@praktijk-sensus.nl

Adres/openingstijden

Praktijk Sensus
Irmgard van den Heuvel
De Legakker 1  3823 WK Amersfoort

Ma, di, woe, en vrij van 9.00 tot 18.30
Andere tijden in overleg