haptotherapie

Wat is haptotherapie?

Hapthotherapie is een therapievorm waarbij het voelen centraal staat. Als mens heb je het vermogen om te voelen. In de loop van je leven kun je door allerlei ervaringen het contact met dit voelend vermogen verliezen. Dan ontstaat er een innerlijke disbalans, dat uiteindelijk kan leiden tot verschillende klachten en symptomen. De haptotherapie richt zich erop om het contact met je voelend vermogen structureel te herstellen.

Aanraking
Het kenmerkende van de haptotherapie is de lichamelijke aanraking, de meest pure en directe vorm van contact. Het is een aanraking die niets van je vraagt maar alle ruimte laat om te zijn wie je bent. Anders gezegd, ik maak contact via een affectief bevestigende aanraking waardoor ik je laat voelen dat je goed bent zoals je bent. Toch hoeft er niet altijd lichamelijk aangeraakt te worden. Je kan ook affectief bevestigd worden door een blik, een knikje of medeleven. Ook dan word je (aan)geraakt, niet direct maar over een afstand.

In contact met je gevoel
In de veiligheid van de affectieve bevestiging kun je je bewust gaan worden hoe je jezelf afschermt van je gevoelens. In dezelfde veiligheid kun je er voor gaan kiezen om jezelf te openen. Door dit openen, herstel je het contact met je voelend vermogen en maak je ook contact met de gevoelens die door vroegere ervaringen in je lichaam opgeslagen liggen. Het vrij kunnen laten stromen van al deze gevoelens versterkt je vitaliteit en heeft het effect dat klachten en symptomen verminderen of verdwijnen. Daarnaast leer je veel over jezelf, over je omgeving en over je relatie met anderen.

Op de website van mijn beroepsvereniging VVH kun je meer lezen over haptotherapie.

Meer weten over mijn therapieën?


Gestaltherapie >
Opstellingen >
Relatietherapie >

beroepsvereniging VVH

Registraties

• AGB code zorgverlener/praktijk:
    90-034994/90-013940
• VVH: 676A
• KvK nummer: 32123061
• BTW nummer: NL001502324B84

Privacy

Contact

Telefonisch: (06) 50891200
ma, di, woe, en vrij
van 8:30 uur tot 9:00 uur en
van 13:00 uur tot 14:00 uur of
laat een bericht achter via voicemail

E-mail: info@praktijk-sensus.nl

Adres/openingstijden

Praktijk Sensus
Irmgard van den Heuvel
De Legakker 1  3823 WK Amersfoort

Ma, di, woe, en vrij van 9.00 tot 18.30
Andere tijden in overleg