haptotherapie

Mijn manier van begeleiden

Ervaringsgericht
In mijn ogen bevat het lichaam alle kennis die nodig is om te helen. Deze visie is bepalend voor hoe ik je zal begeleiden. Dit betekent dat ik niet de oplossing heb voor jouw problemen. Ik zal je om die reden niet vertellen wat je wel en niet moet doen. Ik zal je ook niet adviseren om thuis allerlei oefeningen te doen of dingen na te laten. Ik kan je wel helpen om contact te maken met de wijsheid die in jezelf besloten ligt. Hiervoor is het snappen van je problemen niet voldoende.

Naast verstandelijke kennis is voor herstel ook nodig dat je ervaringen opdoet en dat je deze ervaringen bewust wordt. Je zal letterlijk en figuurlijk in beweging komen: bijvoorbeeld in een gesprek waarbij ik vertel wat ik je lichamelijk zie doen, in een experiment met materialen zoals staan op een wiebelige oefentol, in contact met een aanraking van mij of door je vader en moeder met behulp van matjes een plek in de ruimte te geven en vervolgens je eigen plek ten opzichte van je ouders in te nemen. Al deze ervaringen doen innerlijk iets met je. Ik leer je daar bij stil te staan, te doorleven en er over na te denken. Zo leer je je innerlijk leven kennen en snappen en ga je zien hoe deze je stuurt in het dagelijks leven. Als je vervolgens met mildheid naar jezelf leert kijken en gaat loslaten dat er een doel bereikt moet worden dan ontstaat er, in tegenstelling met wat vaak verwacht wordt, ruimte om te veranderen.

Jij bepaalt
De ervaringsgerichte experimenten die je tijdens een sessie doet, zullen altijd gekoppeld zijn aan een onderwerp dat (terloops) te sprake komt of een onderwerp waar je van te voren over nagedacht hebt. Vaak zijn dit onderwerpen die in het hier en nu belangrijk voor je zijn. Dit kan van alles zijn, ook de dagelijkse gebeurtenissen. Dit betekent dat we een sessie beginnen met een gesprek. Vanuit dit gesprek wordt gaandeweg duidelijk met welk onderwerp je aan de slag wil. Ik bepaal vervolgens wat het  meest passende experiment is. De wijze waarop de sessie wordt ingevuld ligt dus niet vast maar ontstaat vanuit het hier en nu. Het kan ook zijn dat een hele sessie bestaat uit een gesprek. Het zal dus altijd een verrassing zijn wat je gaat tegenkomen. Ik hoor geregeld dat een sessie anders verloopt dan dat vooraf verwacht werd. Maar hoe een sessie ook loopt, het zal altijd ten dienste staan van de hulpvraag die je hebt.

Persoonlijke benadering
Jezelf leren kennen kan alleen als je jezelf opent. Dit openen maakt kwetsbaar waardoor het belangrijk is dat je je op je gemak voelt bij mij. Ik zal je op een open, meelevende en eerlijke wijze tegemoet treden. Ik zal je zonder oordelen alle ruimte geven om te ontdekken, te experimenteren, te twijfelen, te vragen, boos te worden en zo meer. Eigenlijk loop ik een tijdje met je op en zoek met je mee.  Ik heb hierbij, zoals eerder gezegd, geen oplossingen maar ik zal je wel met een spiegel voorhouden.

Registraties

• AGB code zorgverlener/praktijk:
    90-034994/90-013940
• VVH: 676A
• KvK nummer: 32123061
• BTW nummer: NL001502324B84

Privacy

Contact

Telefonisch: (06) 50891200
ma, di, woe, en vrij
van 8:30 uur tot 9:00 uur en
van 13:00 uur tot 14:00 uur of
laat een bericht achter via voicemail

E-mail: info@praktijk-sensus.nl

Adres/openingstijden

Praktijk Sensus
Irmgard van den Heuvel
De Legakker 1  3823 WK Amersfoort

Ma, di, woe, en vrij van 9.00 tot 18.30
Andere tijden in overleg